Gadgetul care îți redă auzul, lansat de Bose: cât costă ajutorul auditiv și de ce este special

de: Alexandru Puiu
13 05. 2021

Bose are o lungă experiență când vine vorba de soluții audio personale și profesionale, iar acum a decis să-și folosească expertiza în domeniul ajutoarelor auditive prin intermediul noii soluții medicale SoundControl.

Bose a dezvăluit de curând primul său ajutor auditiv. Acesta a fost deja certificat ca un produs medical de către FDA, autoritatea americană pentru medicamente și aparatură medicală. Partea surprinzătoare este că e atât de versatil încât nici măcar nu ai nevoie de rețetă pentru a-l cumpăra și nici nu trebuie să interacționezi un cadru medical pentru o consultație. Se vinde direct de la producător către clienți, utilizatori.

În mod previzibil, SoundControl reprezintă materializarea anilor de experiență ai Bose în domeniul soluțiilor audio personale, de la căști cu anulare a zgomotului de fond până la boxe de top. Partea inteligentă a noului gadget este tehnologia CustomTune integrată într-o aplicație de mobil cu care îți împerechezi ajutorul auditiv. Acea aplicație îți personalizează funcționalitatea dispozitivului și ajustează volumul, tonul, frecvențe înalte sau joase în funcție de performanța urechilor tale după o perioadă de aproximativ 30 de minute de calibrare.

Poți amplifica sunetele discrete pentru nu-ți obosi urechile chinuindu-te să auzi sau poți pune accent pe frecvențele vocale pentru a auzi mai bine oamenii din jurul tău. O funcție de Focus facilitează concentrarea microfoanelor pe anumite zone din jurul tău, precum în față dacă de afli într-o conversație sau de jur împrejur pentru momentele în care te plimbi prin parc. Opțional, poți apela și la o consultație video gratuită, dacă îți dorești, se arată în comunicatul Bose pe marginea lansării SoundControl.

Designul nu este revoluționar, ci similar cu altor produse din același segment de piață. Bateriile sunt de tip zinc-aer, iar Bose promite aproximativ patru zile de autonomie, având în vedere 14 ore de utilizare în medie pe zi. Nu funcționează pentru redarea de muzică și nici nu le poți folosi pentru apeluri telefonice. În schimb, sunt rezistente la ploaie. Prețul de achiziție este de 850 de dolari, iar în prima etapă se vor comercializa doar în câteva state din SUA.